Financial planning

Goede financial planning geeft een overzicht wat uw financiële situatie nu is. Verder uw wensen voor de toekomst en hoe u deze wensen financieel kan realiseren. Een goed plan houdt rekening met toekomstige veranderingen die van invloed op uw wensen zijn.

Voor de meeste mensen komt de wens voor financial planning niet uit zichzelf, Er is iets op hun pad gekomen, waardoor ze er wel over móeten denken: trouwen, (studerende) kinderen, de verkoop van een bedrijf, pensioenopbouw, scheiding, verlies van een baan, de wens om eerder te stoppen met werken, de beschikking krijgen over een nalatenschap of verhuizing naar het buitenland.

Wensen voor de toekomst

Omdat dit een grote verandering geeft, is veel over de nieuwe situatie onduidelijk.

Daarom vind ik belangrijk om mijn klanten eerst te leren kennen: wat is voor hen werkelijk belangrijk, hoe staan ze in het leven en wat is daarvan de impact op hun persoonlijke wensen. Omdat ieders wensen, gevoelens en normen uniek zijn, is elk financieel plan anders: het is geen invuloefening via een standaard stappenplan.

Inzicht in uw financiën nu – en voor een betere toekomst

Ik help bij het inzicht krijgen in de huidige financiële situatie zodat dit helder wordt voor mijn klant. Als dit duidelijk is dan kunnen de wensen en doelstellingen voor de  toekomst nader worden geformuleerd. Dat betekent doorspitten van veel documenten en soms ook contact hebben met andere mensen die hierbij kunnen helpen, zoals accountants, notarissen en advocaten.

Hierna bespreek ik verschillende manieren waarop de gewenste toekomst financieel ingevuld kan worden.  Het financiële plan is dan klaar.

Mijn rol is dan nog om mijn klant te helpen om de financiële organisatie zelf op orde te blijven houden. In de jaren hierna houd ik regelmatig contact: om te bespreken of het plan nog steeds past, of het lukt om ermee te werken of dat een aanpassing nodig is.

Spreekt financial planning u aan, of heeft u vragen hierover, neem dan contact met mij op.