Financiële Planning

Financial Life Planning

Wensen voor de toekomst

Goede financiële planning (of financial life planning) gaat uit van uw wensen voor de toekomst en hoe u deze wensen (financieel) kan realiseren. Een goed plan houdt rekening met toekomstige veranderingen die van invloed op uw wensen zijn.

Voor de meeste mensen komt de wens voor financiële planning niet uit zichzelf. Er is iets op hun pad gekomen, waardoor ze er wel over móeten denken: trouwen, (studerende) kinderen, de verkoop van een bedrijf, pensioenopbouw, scheiding, verlies van hun baan, de wens om eerder te stoppen met werken, de beschikking krijgen over een nalatenschap of verhuizing naar het buitenland.

Wat is belangrijk

Omdat dit een grote verandering geeft, is veel over de nieuwe situatie onduidelijk.

Daarom vind ik belangrijk om mijn klanten eerst te leren kennen. Wat is voor hen werkelijk belangrijk, hoe staan ze in het leven en wat is daarvan de impact op hun persoonlijke wensen? Omdat ieders wensen, gevoelens en normen uniek zijn, is elk financieel plan anders. Het is geen invuloefening via een standaard stappenplan.

Inzicht in financiën

Het concrete begin van de financiële planning is dat ik met mijn klanten bespreek wat hun wensen voor de toekomst zijn. Daarna is het mogelijk om de wensen en doelstellingen voor de toekomst nader vorm te geven.  Hiervoor is inzicht in hun financiële positie nodig. Dat betekent doorspitten van veel documenten en soms ook contact hebben met andere mensen die hierbij kunnen helpen, zoals accountants, hypotheek adviseurs, notarissen en advocaten.

Wensen realiseren

Het inzicht in de financiën nu is de solide basis om wensen te realiseren. Hoe zijn deze toekomst scenario’s mogelijk? En welke veranderingen komen er om rekening mee te houden. Ik bespreek verschillende manieren waarop mijn klanten de gewenste toekomst financieel willen invullen. Het financiële plan is dan klaar.

Financiële plan en updates

Mijn rol is daarna om mijn klanten te helpen om de financiële planning op orde houden. In de jaren na het maken van het plan houd ik regelmatig contact. We bespreken dan of het plan nog steeds past, of het lukt om ermee te werken of dat er verdere wensen zijn om in te passen.

Omdat ieders wensen, gevoelens en normen uniek zijn, is elk financieel plan anders. Het is geen invuloefening via een standaard stappenplan.

Wensen voor de toekomst zijn de basis voor uw financiële plan!

Fiorino BV
Spoorlaan 52
3633 EV Vreeland