Het grotere plaatje

november 20, 2022

Financieel planners kijken naar het grotere plaatje.

Welke adviseur heb je nodig en voor welke situatie?

Op 8 november 2022 bracht Kim van der Meulen, journalist bij het  FD een helder artikel over het vinden van een financieel adviseur. Welke financieel adviseur heb je nodig in welke situatie? En waar moet je op letten? (Zo vind je een goede financieel adviseur, FD, 8 november 2022, Kim van der Meulen)
In het artikel komt ‘de open deur’ naar voren dat het nu eenmaal niet altijd duidelijk is welke expert je moet hebben. Naast dat het duidelijk voor jezelf moet zijn welke vraag je hebt, komt dit ook doordat er nogal wat soorten dienstverleners zijn. Financieel adviseur is nogal een container-begrip. Cliché? Ja, en het klopt.
Financieel planners analyseren je huidige financiële situatie, bespreken je doelen en dromen en maken een plan om die te verwezenlijken.
Wat ik zo leuk vond is dat zij duidelijk naar voren bracht in het artikel dat financieel planners  naar het grotere plaatje kijken: “ze analyseren je huidige financiële situatie, bespreken je doelen en dromen en maken een plan om die te verwezenlijken. Dat nemen ze regelmatig onder de loep om te zien of je nog op schema ligt.”
In een nutshell, mijn werk! Is het tijd om jouw of jullie grotere plaatje te onderzoeken en te optimaliseren? Neem gerust contact op.

Misschien ook van interesse …

Belastingtarieven 2023
Belastingtarieven 2023

Belastingtarieven 2023 Praktisch voor het overzicht, de nieuwe belastingtarieven voor het jaar 2023. Zie hier voor die...

Lees meer