World Financial Planning Day 2020

oktober 07, 2020
World Financial Planning Day 2020

Op 7 oktober 2020 organiseert de FPSB al weer voor de vierde keer World Financial Planning Day. 

Het internationale netwerk FPSB vertegenwoordigt wereldwijd meer dan 188.000 gecertificeerde financieel planners in 27 landen. Ik ben lid van het Nederlandse onderdeel hiervan, de FFP. 

Natuurlijk promoten zij het beroep financieel planner om daarmee het bewustzijn te vergroten van de waarde van financiële planning. Van het hebben van een financieel plan tot het werken met een competente en ethische financiële planner die het belang van de klant voorop stelt. 

Graag deel ik hierbij de vier basisprincipes die FPSB speciaal voor deze dag extra benadrukt om ieders financiële gezondheid te verbeteren:  

Financial Planning Day is er voor iedereen.

Financiële planning is niet alleen voor de rijken; Ongeacht je financiële situatie of levensfase, je kunt profiteren van een financieel plan en werken met een financieel planner. 

Plan om je doelen te bereiken

Ook in tijden van bijv. COVID19 onzekerheid kan een FFP CFP-professional je financiële plan aanpassen aan jouw unieke behoeften. 

Bescherm je financiële toekomst

Zelfs als het leven onduidelijk is, heb je de controle over je financiële plan. Hoewel er veel dingen onzeker zijn, hoeven je financiën dat niet te zijn. Een gecertificeerd financieel planner kan je ondersteunen om je financiële situatie nu en in de toekomst veilig te stellen. 

Zoek de hulp die jij nodig hebt

FFP CFP-professionals stellen jouw belangen altijd voorop. Volgens een FPSB/Gfk wereldwijd onderzoek uit 2015 scoren zij hoger dan andere financiële professionals als het gaat om eerlijkheid en integriteit, het begrijpen van de behoeften en doelen en het voorop stellen van de belangen van hun klanten. 

Of je nu hulp nodig hebt bij het navigeren door je financiële realiteit of je voorbereidt om lange termijndoelen te bereiken, een gecertificeerd financieel planner is er om je hierbij te ondersteunen.

Want zelfs als het leven onzeker is, houd je de controle over je financiële toekomst. Kies je voor een onafhankelijk financieel planner zonder productverkoop dan weet je zeker dat het alleen om jouw belang gaat.

Misschien ook van interesse …

Belastingtarieven 2023
Belastingtarieven 2023

Belastingtarieven 2023 Praktisch voor het overzicht, de nieuwe belastingtarieven voor het jaar 2023. Zie hier voor die...

Lees meer
Het grotere plaatje
Het grotere plaatje

Financieel planners kijken naar het grotere plaatje. Welke adviseur heb je nodig en voor welke situatie? Op 8 november...

Lees meer