Finalist FFP Planner van 2018

juni 26, 2018

Hanneke Wolff-Rierink FFP CFP® (Fiorino Financial Planning, Vreeland) is finalist voor de verkiezing FFP Financieel Planner van het Jaar 2018. Dit is bekend gemaakt via een persbericht van de FFP. De winnaar zal op 4 oktober a.s. bekend worden gemaakt, als sluitstuk van het FFP Congres in Nieuwegein. 

Eerste ronden : van 10 kandidaten naar drie

De drie finalisten zijn geselecteerd door een vakjury. Die selectie volgt op een voortraject dat in april van start ging met een online-toets. De toets bestond uit een mix aan meerkeuze- en open vragen. De beste tien financieel planners gingen vervolgens door naar de tweede ronde. In die tweede ronde voerden de tien genomineerden o.a. klantgesprekken met een acteur in de rol van de klant. Twee assessoren beoordeelden live het gesprek. 

Finale ronde: keuze vakjury en leden

De vakjury heeft op basis van de uitslagen van de online-toets en de klantgesprekken de drie finalisten geselecteerd. Naast inventarisatievaardigheden is ook gelet op vakkennis van de financieel planners. In de finaleronde mogen alle ruim 3.500 gecertificeerd financieel planners online stemmen op de finalist van hun voorkeur. Dat kunnen zij doen op basis van het financieel plan dat de finalist voor de finale-casus heeft opgesteld. Ook presenteert de finalist FFP Planner zichzelf met een video.

De stemming onder de FFP-leden en de vakjury bepaalt op wie de keus valt voor Financieel Planner van het Jaar 2018. De leden stemmen tijdens het jaarlijkse FFP Congres. De ledenstem telt voor 1/3 mee, die van de jury voor 2/3. 

Kwaliteit FFP CFP®-keurmerk 

Met de verkiezing van de Financieel Planner van het Jaar wil FFP onder meer de beroepstrots van de financieel planner verder stimuleren. “Een goed financieel planner combineert een goede en brede vakbekwaamheid met uitstekende vaardigheden. De drie finalisten voldoen aan deze kwalificaties. We zijn er echter nog niet: in de finale volgt nog een pittig traject waarbij de finalisten worden uitgedaagd het beste van hun kunnen te laten zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat we tijdens het congres op 4 oktober weer een prachtige FFP- ambassadeur aan de leden kunnen voorstellen”, aldus Andrea Middel, voorzitter van de vakjury en bestuurslid FFP. 

FFP Congres 2018 

Het jaarlijkse FFP Congres voor financieel planners vindt plaats op 4 oktober. In het NBC in Nieuwegein worden 800 tot 1.000 financieel planners verwacht. 

Dukers & Baelemans is hoofdsponsor van het FFP Congres 2018. Het opleidingsinstituut speelt ook een rol in de verkiezing Financieel Planner van het Jaar 2018, in de vorm van de online-toets, en ondersteuning bij de klantgesprekken en uit te werken casus.

Op 4 oktober zal Dukers & Baelemans het FFP Congres openen met een speciale sessie over de gevolgen van Prinsjesdag 2018 voor de adviespraktijk van financieel planners. In de middag zal onder meer Ruud Veltenaar inhoud geven aan het congresthema ‘De kracht van verandering’. De filosoof annex trendwatcher houdt een keynote presentatie onder de noemer ‘Shift Happens’. 

Misschien ook van interesse …

Het grotere plaatje
Het grotere plaatje

Financieel planners kijken naar het grotere plaatje. Welke adviseur heb je nodig en voor welke situatie? Op 8 november...

Lees meer