Pak je financiën structureel aan, dat geeft rust

november 16, 2018

Het stond al in de Vreelandbode van oktober: Hanneke Wolff – Rierink (52) is door de beroepsvereniging Federatie Financiële Planners (FFP) uitgeroepen tot de beste financiële planner van 2018.

Tijd voor een interview met de Vreelandse die alles van geld en gedrag weet. Die ondernemers en particulieren adviseert hoe ze hun levensloop financieel kunnen inrichten. Hanneke: “Ik probeer wensen en verlangens in te passen in iemands financiële leven.” 

Hanneke (52) groeide op in Rotterdam, studeerde fiscaal recht in Leiden en verhuisde met haar man Ewout naar Vreeland toen ze een baan in Amsterdam kreeg aangeboden. We leven dan in 1991. Toen de kinderen zich aandienden besloot ze na een aantal jaar haar eigen bedrijf te starten ‘Fiorino Financial Planning’.

Haar twee dochters studeren inmiddels en zijn het huis uit. De twee zoons zitten op het ISH in Hilversum. Hanneke: “In de jaren dat de kinderen klein waren heb ik ook taken in Vreeland op me genomen o.a. bij de hockeyclub, de Peuterspeelzaal en bij CSV Ridderhof. Ik vind het fijn om ook vrijwilligerswerk te kunnen doen.”

Financiële rust

Hanneke praat bevlogen over haar werk. “Ik geef mensen inzicht in hun financiële situatie en dat geeft hen rust. Ik ontzorg als het ware. Dan gaat het onder meer over pensioen- en vermogensopbouw, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, erfenissen, echtscheidingsprocedures enzovoorts.

Veel mensen willen graag hun financiële zaken op orde hebben. Maar om verschillende redenen komt het er niet van. Het moeilijkste is om je financiën structureel aan te pakken en goed te organiseren. Wanneer dit lukt, ontstaat er ruimte en tijd om na te denken over de dingen die werkelijk belangrijk zijn. En die probeer ik mijn klanten te laten realiseren: die droomvakantie, dat fijne huis, minder werken of eerder stoppen met je baan of bedrijf.”

Beste financiële planner

Hanneke had er zelf nog niet over gedacht om mee te doen aan de door de FFP georganiseerde competitie. Ze vertelt: “Een vrouwelijke collega van mij uit Nederhorst was in 2013 uitgeroepen tot beste financiële planner van het jaar. Ze vertelde me dat er te weinig vrouwen meedoen en adviseerde me de uitdaging aan te gaan. En die uitdaging heb ik aangenomen.

Tijdens het jaarlijkse congres werd de uitslag bekend gemaakt. Ik wist al wel dat ik bij de laatste drie zat. Tja en toen was ik opeens de beste en daarmee ook voor een jaar lang ambassadeur van de beroepsvereniging. En dat merk ik nu al. Ik heb als taak ons beroep onder de aandacht te brengen. Inmiddels heb ik al interviews afgegeven aan het FD, de Telegraaf en BNR. Verder is mijn doel de samenwerking met HR-managers, echtscheidingsadvocaten, vermogensbeheerders en andere financieel adviseurs te gaan intensiveren.”

If I were a rich man

Dan willen we nog even weten of Hanneke nog ruimte heeft voor een privéleven. “Ja hoor. Ik ga komend voorjaar de Mattheus Passie weer zingen in Breukelen, verder hou ik van fietsen en ik geef tijdens de Week van het Geld ook les op scholen. Ik heb een leuk lesprogramma ontwikkeld en begin altijd met het lied uit Anatevka ‘If I were a rich man’, oftewel hoe word je miljonair. Daar heeft de jeugd wel oren naar.”

Tot slot vertelt Hanneke dat ze graag nog lang in Vreeland blijft wonen en dat we haar niet gaan zien in de rubriek ‘Ik vertrek’.

Misschien ook van interesse …

Het grotere plaatje
Het grotere plaatje

Financieel planners kijken naar het grotere plaatje. Welke adviseur heb je nodig en voor welke situatie? Op 8 november...

Lees meer